Blagoevgrad24.bg Благодарение на контрола приходите от винетки непрестанно се увеличават.  През

...
Blagoevgrad24.bg
Благодарение на контрола приходите от винетки непрестанно се увеличават.  През
Коментари Харесай

Ето какво ще сполети шофьорите без винетки след Нова година

Blagoevgrad24.bg Благодарение на контрола приходите от винетки непрекъснато се усилват.  През 2018 година приходите от винетки са над 26 милиона повече съпоставяне с 2017 година Това заяви инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция   " Пътна инфраструктура ".

По думата му над 10 000 тежкотоварни автомобила минават през страната на денонощие и те няма по какъв начин да не закупят винетка. " По-сложно е с леките коли, изключително когато на границата се натрупат голям брой коли, както е гастербайтерския трафик за Турция и Близкия изток. През юли и август минават към 3 млн. автомобила, натрупват се на границата и от време на време преминаващите не закупуват винетки ", съобщи пред Нова телевизия инж. Атанасов. Това обаче нямало да е допустимо с електронната винетка от новата година.

" Тези, които се движат без винетки, след Нова година ще срещнат много рестриктивни ограничения, въвеждайки електронната винетка. Ако карате без винетка, плащате обезщетителна такса в размер на 70 лв., само че санкцията не се анулира, която е в размер на 300 лева И нямате право да минете механически обзор. Опциите за закупуване на винетки са разширени, в това число и въвеждането на винетни стикери през почивните дни ", изясни инж. Атанасов.

" Цялата разяснителна акция ще изясни на всички пътуващи доста в детайли какви ограничения и какви санкции и наказания би трябвало да заплатят, в случай че нямат винетни стикери ", заяви още той.  По думите му изненади с цените на винетките няма да има. Те ще останат същите.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР